Emberi erőforrás szolgáltatások

A Company Service Group HR tanácsadói rugalmas, cégre szabott megoldásokkal támogatják a vállalati egységet és részleges, vagy teljes körű HR tevékenységet nyújtanak a felmerülő igényeknek megfelelően. A maximális költség,-és munkahatékonyság elérésének céljából, kiszervezett HR partnert biztosítunk akár az emberi erőforrás kezelés terület komplett ellátására.

HR szolgáltatásaink

A tevékenység magában foglalja az adott szervezet teljes körű átvilágítását, minden munkaügyi dokumentum (munkaszerződések, szabályzók, munkaügyi nyilvántartások) szükség szerinti módosítását.

  • Munkaügyi dokumentumok (munkaszerződések, munkaköri leírások, tájékoztatók) áttekintése munkajogi szemszögből, azok igény szerinti módosítása, munkaügyi nyilvántartások áttekintése, különös tekintettel a GDPR alapelveire.
  • Új belépők szerződéseinek elkészítése, munkaszerződés-módosítások elkészítése, létszámleépítések, cégátalakításból adódó munkaügyi dokumentumok elkészítése, munkaszerződés megszüntetések elkészítése.
  • Egyéb HR folyamatok és szabályzók (teljesítményértékelés, motivációs eszközök, béren kívüli juttatási rendszerek) felülvizsgálata, részvétel annak alkotásában/újra alkotásában.
Emberi erőforrás szolgáltatások 2​ - Company Service Group
Emberi erőforrás szolgáltatások 3​ - Company Service Group
  • A szervezet vizsgálata munkaerő-megtartási képesség szempontjából (fluktuációs ráta) .
  • Képzések és karriertervek áttekintése,  toborzási, arculatépítési stratégia áttekintése (annak hiányában a cég profiljához igazodó stratégia kialakítása) segítség a generációs problémák feloldásában (X, Y, Z), munkahelyi mediáció és konfliktuskezelés (munkaerőmegtartás, hatékonyságnövelés).
  • Támogatjuk a vezetőket a munkaerő kiválasztásban, a HR folyamatok megalkotásában, a vezetéssel közösen megtaláljuk a munkatársaikkal kapcsolatos egyéb „kényes” ügyekben való megfelelő eljárásmódot (pl. fegyelmi eljárások).

Szakmai HR felelős

Kelemen Nóra

HR szakértő, mediátor

“Az elmúlt csaknem két évtizedben a HR összes területét volt alkalmam megismerni, beosztottként, vezetőként egyaránt. Ennek köszönhetően napi gyakorlatom van a toborzás-kiválasztás, munkajogi megoldások ismerete és HR stratégia megalkotása terén. A  Company Service Group partnercégeinél rendszeresen részt  veszek a felsővezetői döntések előkészítésében. Abban hiszek, hogy egy vállalat sikere nagyban múlik a lojális, megelégedett munkaerő kiváló teljesítményén. Olyan vállalat –legyen az mikro-, közép-, vagy nagyvállalat – nincsen, ahol nem adódnak konfliktusok a munkáltató és a munkavállaló, vagy adott esetben a munkavállalók között.

Az a vállalatvezető, aki egy sikeres és ütőképes munkavállalói csapattal kíván együtt dolgozni, nem hagyhatja figyelmen kívül a generációk közötti kommunikációs, munkamorális attitűd különbségeket. A helyzet valóban nem egyszerű, hisz a nagy szaktudással rendelkező idősebb generációt kell adott munkafeladat során közös munkára bírni a kevesebbet tapasztalt, de ígéretes és tehetséges fiatalokkal. A jó hír, hogy erre létezik egy tökéletes megoldás, amit a vezető HR szakemberek már évek óta alkalmaznak: a munkahelyi mediáció. A mediátor ugyanis segít tisztázni a konfliktus természetét és olyan megoldást találni, amely az érintettek számára kielégítő, sőt nem ritkán kifejezetten örömteli. HR szakemberként rendkívül fontosnak tartom a kifogástalan kommunikációt, a jó helyzetfelismerő képességet, a konfliktusok gyors, hatékony, humánus kezelését. Ennek érdekében végeztem mediátorként, amelyet kiválóan hasznosítok a mindennapi munkám során.

Reméljük, hamarosan Önöket is elégedett ügyfeleink között köszönthetjük!”

Emberi erőforrás szolgáltatások 4​ - Company Service Group

Miért érdemes minket választani?

Mert több évtizedes szakmai tapasztalatunk révén Önnek is megtaláljuk azokat a költséghatékony megoldásokat, amelyekkel nem csak a bírságokat kerülheti el, hanem vállalkozása a humán erőforrás gazdálkodás területén egy átláthatóbb és egységesebb rendszert képezhet. Ennek köszönhetően időt és energiát takaríthat meg, amit cége hatékonyságának a növelésére fordíthat. Növelheti a dolgozói lojalitást, mellyel további költséget takaríthat meg, hiszen nincsen drágább egy cég életében, mint a magas fluktuáció kezelése.

Munkáltató teendői és kötelezettségei

Ha egy vállalat nem tartja be az aktuális jogszabályi előírásokat és nem tesz eleget kötelezettségeinek a foglalkoztatás területén, akkor egy esetleges hatósági ellenőrzésen szembesülnie kell a szabálytalanságokból adódó bírság anyagi következményeivel, súlyosabb esetben egy évekig elhúzódó és költséges munkaügyi perben kénytelen részt venni.

Emberi erőforrás szolgáltatások 5​ - Company Service Group
Emberi erőforrás szolgáltatások 6​ - Company Service Group

Munkajogi tanácsadás

Az állandóan változó jogszabályi környezetben a munkajogi, adatvédelmi és egyéb jogszabályokat átrágni, valamint folyamatosan követni a változásokat – reménytelen vállalkozás egy elfoglalt cégvezető esetében. Egy könyvelő általában nem képzett munkajogi szakember, nem feltétlen látja át a cégvezetés igényeinek megfelelő megoldásokat a munkavállalók szerződéseinek elkészítése során és nem is ez a feladata.

Mi a megoldás tehát?

Egy mikro-, vagy kisvállalkozás pedig nem feltétlen engedhet meg magának egy jól képzett, rutinos, munkajogban jártas és rugalmas HR szakembert, viszont a megfelelő mennyiségű és szakértelmű munkaerő egy jól működő vállalat legfőbb értéke. Mi a megoldás tehát? Segítséget nyújtunk az Ön cégének is a fenti probléma megoldásában, mégpedig saját HR szakemberek fizetésének a töredékéért, akár eseti, akár havi átalánydíjas konstrukcióban is.

Emberi erőforrás szolgáltatások 7​ - Company Service Group

Kelemen Nóra

HR szakértő, mediátor

Ugye Ön is ismeri azt a mondást, hogy egy munkavállalót megtartani nehezebb, mint a céghez csábítani? Mennyi munkaóra és mennyi költség, míg egy új dolgozó beletanul a feladatokba és valóban hasznos (profittermelő) tagja lesz az Ön vállalkozásának? Bizony ez a folyamat heteket, hónapokat  vesz igénybe, így nagyon fontos, hogy a munkatársba fektetett energia megtérüljön. Ennek ellenére a legtöbb vállalattól távoztak komoly szaktekintélyek, tehetséges fiatalok, illetve kitartó húzóerők, csupán azért, mert úgy vélték, másutt számukra jobb a munkakörnyezet vagy nagyobb elismerést kapnak. A munkahelyi lojalitás növelésében tehát az elismerés és motiváció fordulópontot lehet. A munkavállalói elköteleződés gyakorlatilag minden teljesítménymutatóra komoly hatást fejt ki, ugyanis mindez növeli a cég gazdasági hatékonyságát, és csökkenti a fluktuációt.

Keressen minket bizalommal!

A személyes megbeszélés helyett a digitális kapcsolattartást preferálja? Vegye igénybe digitális konzultáció szolgáltatásunkat!