Mediáció

A mediáció, vagy másnéven közvetítői eljárás, egy olyan alternatív vitamegelőzési és kezelési módszer, amely harmadik független fél bevonásával próbál az érintett személyek számára kielégítő megoldást találni. Explicit tanácsok, a döntéshozatal átvállalása és kompromisszumra kényszerítés  helyett, a mediátor stratégiai kommunikációs módszerekkel támogatja a felek közötti konszenzus elérését. Legyen jogi, interperszonális, egyéb vállalati vagy gazdasági konfliktus, a mediáció megoldást kínálhat számos nehéz helyzetben!

Kérjen mediációs árajánlatot!

Miben segíthet a mediáció?

Mediátoraink segítenek feltárni a konfliktus valós okát és hatékony kommunikációs technikákkal törekszenek az érintettek számára kielégítő, konszenzusos megoldást találni.  Számos olyan gazdasági terület van, amelyben mediátor bevonásával feloldhatóvá vállnak a profitábilis szervezeti működést veszélyeztető vitás helyzetek. A Company Service Group által nyújtott mediációs szolgáltatás elkerülhetővé teheti,  hogy egy gazdasági, vállalati vagy akár munkajogi konfliktus, illetve szerződés teljesítése kapcsán felmerült vitás helyzet költséges és elhúzódó bírosági eljárással végződjön, amely egyik fél számára sem hoz kielégítő lezárást. A sikeres  közvetítői eljárás költséghatékony, gyors és az érintettek számára kedvező konszenzussal záródik.

Szakmai felelős

Évtizedes tapasztalataim alapján jutottam arra a következtetésre, hogy a konfliktusok kialakulásának hátterében döntően kommunikációs problémák állnak, melyekben az adott konfliktussal nem érintett, pártatlan szakértő sikeresen tud közreműködni a felek számára közös megoldás megtalálása érdekében. Célunk a vitás felek között a kommunikáció elősegítése, a konfliktus forrásaként megjelenő, de sokszor rejtett szükséglet feltárása, amely a vitapartnereket motiválja a konfliktusban. Ennek feltérképezése és a kommunikáció átalakítása segíti a feleket a konfliktussal kapcsolatos attitűdjük megváltoztatásában, amelynek hatására képessé válnak olyan megoldás közös kialakítására, mely mindannyiuknak megfelelő. Ez a folyamat egyben prevenciós hatással is bír, amennyiben a jól feltárt konfliktusok nem vezetnek újabb vitákhoz ugyanabban a témában.
Dr. Juhász Éva Anna
Jogász, egyetemi okleveles senior mediátor

Miért válassza a mediációt?

Számos gazdasági, vállalati és munkaügyi konfliktus feloldásában megoldást kínálhat a mediáció. Az elhúzódó, költséges és megterhelő jogi eljárások helyett válassza a közvetítést!

Önkéntes részvétel

A voluntáris részvétel miatt nagyobb fokú együttműködés.

Diszkréció

Mediátorainkat titoktartási szerződés köti, így titkai biztonságban vannak.

Költséghatékony

Szemben a jogi eljárások magas költségeivel, a mediáció kedvező díjazású.

Gyorsaság

A mediációs tanácsadás gyors megoldást kínál, az eljárás maximális hossza 4 hónap.

Kontroll

Mindvégig az érintett személyek gyakorolják döntéshozást.

Miben segíthet a mediáció?

Mediáció​ 14 - Company Service Group

Az a vállalatvezető, aki egy sikeres és ütőképes munkavállalói csapattal kíván együtt dolgozni, nem hagyhatja figyelmen kívül a gererációk közötti kommunikációs, munkamorális attitűd különbségeket. A helyzet valóban nem egyszerű, hisz a nagy szaktudással rendelkező idősebb generációt kell adott munkafeladat során közös munkára bírni a kevesebbet tapasztalt, de ígéretes és tehetséges fiatalokkal. A jó hír, hogy erre létezik egy tökéletes megoldás, amit a vezető HR szakemberek már évek óta alkalmaznak: a munkahelyi mediáció. A mediátor ugyanis segít tisztázni a konfliktus természetét és olyan megoldást találni, amely az érintettek számára kielégítő, sőt nem ritkán kifejezetten örömteli.

Digitális mediációs szolgáltatás

A személyes megbeszélés helyett a digitális kapcsolattartást preferálja? Vegye igénybe digitális mediációs szolgáltatásunkat!

Úgy érzi, a mediáción túl további segítségre van szüksége?

Mediáció​ 10 - Company Service Group

Emberi erőforrás szolgáltatások

Az effektív munkát akadályozó gyakori konfliktusok elkerüléséhez a megfelelő emberi erőforrás kiválasztása lehet a legfontosabb lépés.

Szolgáltatások 8 - Company Service Group

Adótanácsadás, adóoptimalizálás

Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező szakértőink segítenek optimalizálni vállalati adórendszerét és minimalizálni a felmerülő kockázatokat.

Szolgáltatások 12 - Company Service Group

Vámtanácsadás

Célunk, hogy vámjogszabályok nem megfelelő implementálásából következő anyagi terhektől megóvjuk ügyfeleinket és csökkentsük a vámügyintézés miatti kellemetlenségeket.

Mediációs ajánlatkérés