Több évtizedes vámszakértelem

Vámtanácsadás

A Company Service Group komplex és teljeskörű vámtanácsadási és kockázatelemzési szolgáltatásokat nyújt. Célunk, hogy vámjogszabályok nem megfelelő implementálásából következő anyagi terhektől megóvjuk ügyfeleinket és csökkentsük a vámügyintézés miatti kellemetlenségeket.

Miben segíthet a vámtanácsadás?

Vámeljárások

Gazdasági vámeljárásokkal kapcsolatos konzultáció.

Stratégiaalkotás

Piacra lépési stratégiaalkotás, piacra lépés előkészítése.

Vámfolyamatok

Vámfolyamatok megtervezése, együttműködés a szervezet logisztikai és jogi osztályával.

Import/export

Import/export eljárások rendszerszintű fejlesztése.

Utólagos eljárások

Utólagos eljárásokban történő közreműködés és képviselet.

Származási szabályok

Konzultáció származással kapcsolatos kérdésekben

AEO engedély

Authorised Economic Operator (AEO) engedély megszerzésének támogatása.

Intrastat

Tanácsadás az EU tagállamokkal folytatott kereskedelmi tevékenység nyilvántartásával kapcsolatban.

EKÁER

Tanácsadás az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel kapcsolatos ügyekben.

Vám és ÁFA

EU tagállamokkal illetve EU-n kívüli országokkal folyatatott tevékenység során felmerülő, az Általános Forgalmi Adót érintő kérdések.

Vámtarifális besorolás

Tanácsadás, besorolások felülvizsgálata.

Digitális konzultáció

A személyes megbeszélés helyett a digitális kapcsolattartást preferálja? Vegye igénybe digitális konzultáció szolgáltatásunkat!

Szakmai felelős

Dr. Wilhelm Krisztina

jogász, mediátor, vámszakértő

Az elmúlt csaknem harminc esztendőben számtalan vállalkozás születése mellett bábáskodtam. A rendszerváltás utáni Magyarország gazdaságának átalakulását testközelből élhettem végig, mind a mai napig, széles rálátásom van a vállalkozás minden területében azóta bekövetkezett változásokra. Jómagamnak is, több cég tulajdonosaként, az utóbbi időszakban meg kellett élnem, hogy a tapasztalat már önmagában nem elég, a különböző területek egyre mélyebb, specializáltabb ismerete szükséges, azonban ez ahhoz vezet, hogy a vállalati irányítás szakmai területei között csökken az átjárás és az összehangolt működéshez már egészen kis struktúrák esetében sem elég önmagában az ügyvezetői, manageri tapasztalat. Legfontosabbnak az emberi erőforrás megfelelő kiválasztását, a tevékenységi körhöz illeszkedő, költséghatékony szervezeti struktúra felépítését, a különböző területek összehangolt működését és a gazdasági tevékenység során egymással összeérő változatos jogterületek professzionális összeegyeztetését tartom. Vállalatvezetőként, nagy gyakorlatom van abban, hogy ezt az együttműködést, strukturális összhangot megteremtsem, amennyiben szükséges, mediátori tudásom segítségével, akár emberi problémák, konfliktusok kezelésével is. A sok esetben elhanyagolt, de nagy problémákat okozni tudó vámjogi terület szakembereként segítek a felmerülő ügyekben megoldást találni, illetve kialakítani a könyvelés és a vámterület megfelelő együttműködését a vállalatirányításon belül.

Ajánlatkérés